درباره اظهارنامه عملکرد بدانید

 اظهارنامه عملکرد چیست؟

 اظهارنامه عملکرد به سندی گفته می‌شود که مشمولان مالیاتی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، برای اعلام درآمد و هزینه‌های سالانه خود به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می‌دهند. این اظهارنامه شامل اطلاعاتی از درآمد، هزینه‌ها، سود و زیان و سایر جزئیات مالی کسب‌وکار است که در نهایت مبنای محاسبه مالیات سالانه قرار می‌گیرد.

 اظهارنامه عملکرد یک نوع اظهارنامه مالیاتی است که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف‌اند در پایان هر دوره مالی، پس از محاسبه سود و زیان ناشی از معاملات و رویدادهای مالی طی آن دوره، نسبت به ارائه آن اقدام کنند. بر اساس قوانین مالیاتی، این اشخاص باید ۲۵ درصد از سود خالص خود را به‌عنوان مالیات بر عملکرد پرداخت کنند.

 چه افرادی باید اظهارنامه عملکرد تهیه کنند؟

 تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که درآمد کسب می‌کنند، مشمول مالیات بر عملکرد هستند. این افراد باید اظهارنامه عملکرد را تهیه کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. در ادامه به‌صورت کامل به شرح این موارد می‌پردازیم:

 اشخاص حقوقی

 طبق ماده ۱۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم، تمامی افرادی که شرکتی به نام آن‌ها ثبت شده، موظف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقوقی هستند و باید مالیات مربوط به عملکرد شرکت خود را پرداخت کنند. علاوه بر تکمیل اظهارنامه مالیاتی، این افراد باید مدارک ثبت شرکت خود به همراه آخرین تغییرات را به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند. همچنین، ارائه ترازنامه سود و زیان نیز جزو موارد ضروری در تکمیل اظهارنامه عملکرد است. اینجا کلیک کنید.

 افراد مشمول ارسال اظهارنامه عملکرد باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ تیرماه هر سال، اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. باتوجه‌به قانون جدید سامانه مودیان، تمامی اشخاص حقوقی و شرکت‌ها موظف هستند که فاکتورهای مالی خود را در سامانه مودیان مالیاتی ثبت کنند و همچنین اطلاعات کاملی در خصوص معافیت‌های مالیاتی داشته باشند.

 اشخاص حقیقی

 بر اساس ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم، افرادی که کسب‌وکار شخصی دارند و از این طریق درآمد کسب می‌کنند، موظف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقیقی و پرداخت مالیات مربوطه هستند. در این مسیر، استفاده از نرم‌افزار اموال و دارایی ثابت می‌تواند به این افراد کمک شایانی کند.

 این اشخاص باید اظهارنامه عملکرد خود را در زمان تعیین‌شده توسط اداره مالیات برای یک سال مالی تهیه و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. در چنین صورتی علاوه بر رعایت قوانین مالیاتی، از مزایای معافیت مالیاتی سال ۱۴۰۰ بهره‌مند شوند. افراد مشمول ارسال اظهارنامه عملکرد باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ خردادماه هر سال، اظهارنامه عملکرد سال قبل خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

در ایران، اظهارنامه مالیاتی عملکرد بر اساس قانون مالیات مستقیم، توسط کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید تسلیم شود.

اظهارنامه مالیاتی، معمولاً شامل اطلاعات زیر است:

  • اطلاعات هویتی مودی شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ تولد، شماره اقتصادی و آدرس مودی است.
  • اطلاعات اقتصادی مودی شامل نوع فعالیت شغلی، محل فعالیت، میزان سرمایه و تعداد کارکنان مودی است.
  • اطلاعات درآمدی مودی شامل درآمدهای حاصل از فعالیت‌های شغلی، درآمدهای حاصل از دارایی‌ها، درآمدهای حاصل از سایر منابع و درآمدهای معاف از مالیات است.
  • اطلاعات هزینه‌ای مودی شامل هزینه‌های مربوط به تحصیل درآمد، هزینه‌های شخصی غیرقابل قبول مالیاتی و هزینه‌های قابل قبول مالیاتی است.

مدارک مورد نیاز برای ارسال اظهارنامه عملكرد

برای ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد لازم است اشخاص حقیقی و حقوقی برخی مدارک را تهیه کنند که این مدارک عبارتند از:

  1. صورت ترازنامه شخاص حقیقی و حقوقی در گروه اول
  2. میزان سود و زیان همراه با مبلغ نهایی درآمد و فروش
  3. گردش مالی مواد اولیه و کالاها
  4. بهای تمامی شده خدمات و کالاهایی که به شرکت های خدماتی و تولیدی ارائه شده است
  5. صورت قراردادها همراه با بهای تمام شده پروژه به شکل تعدیل ها و وضعیت ها
  6. شماره ثبت پلمپ دفتر قانونی
  7. اعلام تمام مالیات هایی که در طول سال پرداخت شده اند
  8. اطلاعات کامل مربوط به محل کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *