کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا برای عبور از کنار خورشید در شب کریسمس آماده میشود.
به گزارش ایسنا، کاوشگر خورشیدی پارکر(Parker Solar Probe) چشمان ما را به روی واقعیت جدیدی درباره ستاره میزبان منظومه ما باز میکند.
به نقل از اسپیس، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در شب کریسمس با سرعت 690 هزار کیلومتر در ساعت در فاصله 6.1 میلیون کیلومتری از سطح خورشید حرکت خواهد کرد و رکورد سرعت و نزدیکترین فاصله از خورشید را خواهد شکست.
این فضاپیما که تقریباً به اندازه یک خودروی کوچک است، آخرین کمک گرانشی خود را ماه گذشته از سیاره زهره کامل کرد و خود را در مسیری قرار داد تا از هر شیء ساخته شده توسط بشر تاکنون به خورشید نزدیکتر شود.
انتظار میرود کاوشگر خورشیدی پارکر شب ۲۴ دسامبر شبیه به یک موجسوار از تودههای پلاسمایی منشاء گرفته از خورشید عبور کند و حتی از میان یک فوران خورشیدی پرواز کند.
در ماه اکتبر بود که خورشید به آشفتهترین حالت در چرخه 11 ساله خود رسید، به این معنی که این فضاپیما به زودی قادر به مطالعه شرارههای خورشیدی قدرتمند است و اطلاعات دقیقی در مورد عملکرد آشفته ستاره ما در اختیار دانشمندان قرار میدهد.
نور روافی(Nour Rawafi) دانشمند این ماموریت در نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا(AGU) به خبرنگاران گفت: ما در حال آماده شدن برای تاریخسازی هستیم. کاوشگر خورشیدی پارکر چشمان ما را به روی واقعیت جدیدی در مورد ستاره ما باز میکند.
وی افزود که دههها طول میکشد تا دادههای ارسال شده توسط این کاوشگر مرتبسازی شود.
انتظار میرود که شاهکار شب کریسمس پارکر در ساعت 6:40 صبح به وقت منطقه زمانی شرقی رخ دهد، اما ارتباط تیم ماموریت در این زمان با فضاپیما از دست خواهد رفت.
اندکی قبل و بعد از نزدیکترین شیرجه به خورشید در 21 دسامبر و 27 دسامبر، دانشمندان به دنبال ارتباطگیری مجدد با این کاوشگر خواهند بود تا سلامت آن را تایید کنند.
روافی میگوید اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اولین تصاویر پس از این شیرجه ممکن است به محض آغاز سال نو منتشر شود و دادههای علمی حاصل از آن در هفتههای بعد از آن منتشر شود.
این کاوشگر از زمان پرتاب در سال 2018، به رمزگشایی اسرار دیرینه درباره خورشید کمک کرده است که مهمترین آنها این است که چگونه اتمسفر بیرونی ضعیف آن موسوم به «تاج خورشیدی» در چنین فاصله دوری از سطح خورشید قرار دارد و در کمال تعجب صدها برابر داغتر از سطح خورشید است.
در سال 2022 یک همسویی تصادفی پارکر با فضاپیمای مدارگرد خورشیدی اروپا، فرصت نادری را برای دانشمندان فراهم کرد تا یک بخش از یک باد خورشیدی را همزمان با دو کاوشگر مطالعه کنند و نشان داد که چگونه امواج پلاسمایی پر انرژی باد خورشیدی را با سرعت بالای و غیرمنتظره شتاب میگیرند.
کاوشگر خورشیدی پارکر در میان دیگر اکتشافات خود، اولین شواهد قانعکننده را برای منطقه عاری از غبار دور خورشید که مدتها نظریهپردازی شده اما مشاهده نشده بود، ارائه کرده است. این ناحیه منطقهای است که با گرم کردن غبار کیهانی تا دمای بالا و تبدیل آن به گاز توسط نور خورشید ایجاد میشود.
یکی از دلایل کلیدی سالم ماندن پارکر برای 6 سال، مهندسی فوقالعاده تیم ماموریت است، از جمله یک سپر حرارتی سفارشی و یک سیستم خودمختار که از کاوشگر در برابر خشم خورشید محافظت میکند، حتی در حالی که پارکر به سمت خورشید میرود.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روزلینک مطالب دیگر شبنم نظیف