بوشهر – ایرنا – دبیر ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان بوشهر گفت: اگرچه دولت سیزدهم در شرایط سخت و شدید تحریم ها، اوج نفس گیر شیوع غول کرونا که تاثیر منفی براقتصاد کشور گذاشته بود و بدهی ماهانه ۱۲ هزار میلیارد تومانی میراثی از دولت قبل روی کار آمد، اما با کار جهادی در سال نخست دستاورهایی مهم داشته است.
قاسم برجویی فرد روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: آغاز به کار دولت سیزدهم همزمان با پیک پنجم کرونا و مرگ روزانه ۸۰۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کویید ۱۹ در کشور مصادف شد این در حالی بود که تا این زمان تنها ۲ تا سه میلیون نفر آن هم بیماران خاص و کادر درمان واکسیناسیون کرونا را انجام داده بودند.
واکسیناسیون سراسری
برجوئی فرد ادامه داد: در این شرایط سخت اقتصادی و تحریم های همه جانبه دشمنان حتی در زمینه دارو، دولت سیزدهم با خرید قریب به ۲۰۰ میلیون دز واکسن در همان روزهای ابتدایی آغاز به کار، زمینه واکسیناسیون عمومی را در کشور فراهم کرد به نحوی که تا آبان ماه شال ۱۴۰۰ جمعیتی بالای یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز در روز تزریق شد که به عنوان یک رکورد در دنیا تلقی به ثبت رسید.
او افزود: درحالی که از ۱۴۴ هزار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در کشور ۴۵ هزار نفر مربوط به پیک پنجم بود، واکسیانسیون عمومی باعث شد در پیکهای ششم و هفتم کشور از نظر ابتلا و مرگ و میر این ویروس شرایط بهتری تجربه کند.
جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی بود که موفق به گرفتن گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شد، اما تحرکات افغانستان در همسایگی کشور و افزایش مهاران این کشور به ایران، و پراکندگی آنها در نقاط و شهرهای مختلف، شیوع دوباره سرخک در برخی نقاط کشور گزارش شد و دولت سیزدهم را در کنار ه مشکلات یاد شده باچالش تازه مواجه کرد.
برجویی فرد یادآورشد: اما دولت سیزدهم توانست با اقدامی بموقع و انجام واکسیناسیون ام ام آر این بیماری را نیز کنترل کند تا اجازه همهگیری به این ویروس داده نشود طوریکه در فروردین ماه ۳۰ هزار نفر اتباع افغانستانی مستقر در استان بوشهر موفق به دریافت ۲ دُز واکسن سرخک شدند و از فروردین گذشته تاکنون هیچ مورد مثبتی نه در ایرانی ها و نه اتباع افغانستانی در این استان مشاهده نشده است.
اصلاح ارز ترجیحی؛ تصمیم سخت دولت برای آینده اقتصاد ایران
برجویی فرد باور دارد، شرایط خاص بین المللی و جنگ روسیه و اوکراین که منجر به افزایش قیمت بسیاری از محصولات از جمله غلات و ذرت شد مشکلاتی جدید پیش پای دولت سیزدهم گذاشت که باید تصمیمات دشواری می گرفت.
از نظر دبیر ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان بوشهر یکی از این تصمیم ها حذف ارز ترجیحی بود؛ این اقدام برای دولتی که می خواهد دور بعد وارد کارزار سیاسی شود گامی بسیار سخت به نظر میرسد، اقدامی که بسیاری از دولتهای گذشته نیز میتوانستند آن را انجام دهند اما به دلیل ترس از تبعات و گرفتاریهایی که این اقدام می توانست برای آنها به وجود آورد از انجام آن امتناع و تعلل کردند اما دولت جهادی و انقلابی آیت الله رئیسی با اقتدار این کار را انجام داد.
به اعتقاد برجویی فرد در شرایطی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی ارز ترجیحی را محلی برای گرفتن رانتها و فساد معرفی کرده بودند دولت با این اقدام بموقع برای خدمت به مردم اقدام به حذف آن کرد.
به گفته این نخبه سیاسی هرچند این اقدام دولت باعث شد جامعه در کوتاه مدت تورم بالایی را تجربه کند اما براساس اعلام بانک جهانی و مراکز بزرگ اقتصادی دنیا حذف ارز ترجیحی منجر به ثبات اقتصادی کشور میشود.
برجویی فرد با تاکید براینکه دولت برای برطرف کردن مشکلات باید تصمیمهای سختی می گرفت معتقد است اگر دولت می خواست عوام فریبی کند این تصمیم های سخت را در دوره اول اجرا نمیکرد این درحالی است که دولت این گامهای سخت را با نفع مردم برداشت.
از نظر نظر این نخبه سیاسی حالا کشور تکانههای اصلی ناشی از این تصمیم را پشت سر گذاشته و انتظار میرود در ماههای آینده به یک ثبات اقتصادی برسد.
دارویار؛ طرحی برای مردم
بخشی دیگر از این تصمیم حیاتی اجرای طرح دارویار بود؛ دولت با اجرای طرح دارویار و اصلاح یارانه دارو، موفق شده است بدون هیچ دریافتی اضافه از بیماران و تنها با افزایش تعهدات بیمه ها، علاوه بر تامین منابع داروسازان، مانع از فشار بر مصرفکنندگان شود و در واقع این طرح با هدف روان سازی دسترسی مردم به دارو اجرا شد.
در طرح “دارویار” از میان یکهزار و ۶۰۰ قلم کد ژنریک تولید داخل، یکهزار و ۴۰۰ مورد افزایش قیمت یافت که تمام این افزایش قیمت ها از سوی شرکت های بیمه گر پوشش داده شده است.
در طرح دارویار قرار است یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل شود و از طریق بیمهها به مصرفکننده نهایی تخصیص یابد، این اقدام در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت، مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای صورت میگیرد.
توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکها از یارانه، تغییر نکردن پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این زیر پوشش حمایتهای بیمهای نبودهاند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، رشد صادرات رسمی دارو و حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعبالعلاج از مزایای طرح دارویار مطرح شده است.
برجویی فرد که خود پزشک است این تصمیم را هم از اقدامات موثر دولت دانست. او درباره طرح دارویار بیان کرد: دارو در اختیار بیمار واقعی و مطابق با نیاز در اختیار مردم قرار می گیرد و با این اقدام بموقع از قاچاق دارو که معضلی دیرینه در نظام سلامت کشور بود جلوگیری می شود.
به گفته این نخبه سیاسی استان بوشهر در طرح دارویار یارانه های دارو به صورت هدفمند برنامه ریزی و در اختیار مردم قرار میگیرد و این اقدام باعث حفظ منابع گسترده در زمینه دارو می شود.
سرانجام قانون جوانی جمعیت با همه مشکلات
قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانوادهها پس از گذشت هفت سال از ابلاغ سیاستهای جمعیتی در نهایت باهمت مجلس دوازدهم و دولت سیزدهم تصویب و ابلاغ شد و این قانون نخستین قانون دقیق و جامع حمایت از فرزندآوری در ایران محسوب میشود.
از نظر برجویی فرد دولت سیزدهم با سیاستها و عزم راسخی که دارد تلاش میکند ساختار جمعیتی ایران را که به سمت پیری در حرکت است نجات دهد.
به اعتقاد او دولت سیزدهم می تواند دولت نجات ساختار جمعیت ایران باشد.
به گفته او انتظار می رود با عزم راسخ دولت و تعریف بستههای تشویقی برای خانواه هاو تشویق جوانان به ازدواج و فرزند آوری خانواده ایرانی به سبک اصیل ایرانی – اسلامی در حوزه فرآوری بازگردد و پیامدهای سالمندی در این کشور به کمترین میزان برسد.
برجویی فرد معتقد است باتوجه به اینکه در هشت سال گذشته هیچ اقدامی از سوی دولت برای جوانی جمعیت صورت نگرفت در هشت تا ۱۰ سال باقی مانده اجازه هیچگونه فرصت سوزی در زمینه جوانی جمعیت نداریم.
او ادامه داد: در همین ارتباط امروز در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی قرارگاه جوانی جمعیت شکل گرفته و جلسه های منظمی در حال برگزاری است و در همین ارتباط گامهای مهمی در راستای آموزش پزشکان، متخصصان، مراقبان بهداشت در زمینه ترویج فرزندآوری، فرهنگ زایمان طبیعی، پیشگیری از سقط جنین و نظارت سازمان غذا و دارو بر داروهای سقط غیر قانونی از جمله گامهای موثری است که تاکنون در این زمینه برداشته شده است.
دولت سیزدهم به دیپلماسی التماسی پایان داد
به اعتقاد دبیر ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر در دولت قبل شرایط دیپلماسی کشور به گونه “التماسی” بود به نحوی که به غرب برای حضور پای میز مذاکره التماس میکردیم که بمانید و یا اقدام به ترک میز مذاکره نکنید اما دولت سیزدهم امروز با قرار گرفتن در مجموعه قراردادهای بزرگ دنیا مانند قرارداد شانگهای و بردن اقتصاد به سمت کشورهایی که میتوانند با آنها تبادل کند از جمله کشورهای شرق آسیا مانند چین و روسیه باعث تغییر شرایط دیپلماسی شود.
به گفته برجویی فرد به دنبال تغییر شرایط دیپلماسی جمهوری اسلامی امروز غرب برای رفتن ایران به میز مذاکره پیشنهاد ارائه میکند که این همان نکته مثبت دیپلماسی است و در آینده نزدیک انتظار میرود به نتایج خوبی از لحاظ اقتصادی و دیپلماسی دست یابیم.
البته او به این نکته نیز اشاره کرد که دولت سیزدهم با تغییر تعاملات دیپلماسی و تغییر رفتار از سمت غرب و غرب خواهان با یک سیاست منطقه ای به سمت ایجاد ارتباط قوی با کشورهای منطقه از جمله پاکستان، چین، هند، روسیه و کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی حرکت کرد.
حضور دولت در کنار مردم
سفرهای استانی و حضور میدانی رئیس جمهور بدون تشریفات دولت در گرما و سرما و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان و کرمان به استان ها و قرار گرفتن بدون واسطه در بین مردم و شنیدن سخنان آنها از دیگر نکات مثبت و مهم دولت سیزدهم به شمار میرود؛ حرکتی که باعث شده امروز مردم دولت جهادی و انقلابی سیزدهم را از آن خود بدانند.
به گفته برجویی فرد هیچ یک از شرایط سخت طبیعی و غیر طبیعی که شمار آنها در یک سال گذشته از عمر دولت سیزدهم کم هم نبودند مانع از حضور رئیس دولت در کنار ولی نعمتان خود نشد و همین امر امیدواری را در بین مردم با وجود تبلیغات دشمن افزون کرد.
او به این نکته هم اشاره کرد که امروز دولت سیزدهم تنها دولتی است که در یک سال گذشته توانسته به طور کامل از ۳۱ استان کشور بازدید کند و در جریان نقاط قوت و ضعف استانها قرار گیرد و امروز این انتظار میرود در بازدیدهای میدانی دور دوم سفرها با نگاه کارشناسانه و دقیق تر نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام کنند.
وب گردی